Heeft je kind of naaste door een communicatief meervoudige beperking (CMB) de hele dag door zorg nodig? En zoek je een woonplek waar hij of zij begrepen wordt? Kentalis heeft verschillende woongroepen en woonlocaties (24-uurszorg). Onze medewerkers doen er alles aan om te zorgen dat bewoners zich thuis voelen en zich goed kunnen uiten en ontwikkelen.
Woonlocaties door het land
Kinderen, jongeren en volwassenen met CMB kunnen bij ons terecht voor Amsterdam, Vries, Sint-Michielsgestel. Ook heeft Kentalis verschillende locaties met sociowoningen of appartementen in de omgeving van Sint-Michielsgestel, namelijk bij Kentalis De Beemden, Kentalis 't Spijt, Kentalis Nieuw Beekvliet, Kentalis Plein en Kentalis Theresialaan.
EEN OMGEVING OM IN OP TE BLOEIEN
Wat heeft déze bewoner nodig om zich in bij de woongroep veilig, thuis en begrepen te voelen? En om stapjes te zetten in zijn of haar ontwikkeling? Om aan te sluiten bij wat de bewoner kan en wil, creëren de zorgmedewerkers een ortho-communicatief klimaat. Dit betekent: een omgeving waarin hij of zij zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen, op eigen wijze kan communiceren en zich veilig en begrepen voelt. Omdat iedere cliënt andere wensen, beperkingen en mogelijkheden heeft, is dit altijd maatwerk. Onze medewerkers worden hier binnen Kentalis in opgeleid.
Onze medewerkers:
- werken met de bewoner aan een relatie vanuit vertrouwen;
- hebben een open blik en zijn nieuwsgierig naar wat de ander duidelijk wil maken;
- zijn expert in het lezen van iemands signalen en non-verbale communicatie;
- communiceren op een manier die past bij je kind of naaste;
- hebben oog voor het samenleven binnen de woongroep. Wat heeft iemand hierin nodig?
EEN HUISELIJKE WOONPLEK: RUST EN EIGEN RUIMTE
Natuurlijk heeft iedere bewoner een eigen slaap- en zitruimte en sanitaire ruimte. Samenkomen kan bij de gezamenlijke binnen- en buitenruimten. Van prikkels verminderen tot informatie visueel maken: deze ruimtes worden speciaal ingericht en aangepast aan de bewoners.
Indicatie aanvragen
Om bij ons te wonen heeft je kind of naaste een indicatie nodig. De woonzorg wordt namelijk betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iemand heeft hier recht op als er 24 uur per dag zorg nodig is. Er geldt wel een eigen bijdrage. Een indicatie kun je aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De gemeente kan je helpen met de aanvraag.
Wie betaalt wat?
Je kunt rekenen op goede zorg, een ingerichte woning, goed verzorgde maaltijden en ontspannende activiteiten. Er zijn kosten die wij betalen, maar sommige dingen betaal je zelf. Op de website www.hetcak.nl vind je meer informatie over een eigen bijdrage bij de Wlz.
Logeren, behandeling en begeleiding
Heeft jouw kind of naaste een Wlz-indicatie en 24 uur per dag zorg nodig, maar ook de wens om thuis te blijven wonen? Ook dan kun je bij Kentalis terecht voor logeren, behandeling en begeleiding. Kies in dit geval voor ‘een modulair pakket thuis’. Samen bekijken we welke onderdelen jouw naaste uit het pakket nodig heeft.
Lees hoe je je kind of naaste kunt aanmelden voor onze zorg. Heb je vragen over onze woongroepen of dagbesteding? Of heb je interesse in een rondleiding? Neem gerust contact met ons op.