Praktische informatie

Schooltijden

Dag                                                              
Maandag8.45 - 14.15 uur
Dinsdag8.45 - 14.15 uur
Woensdag8.45 - 14.15 uur
Donderdag8.45 - 14.15 uur
Vrijdag8.45 - 14.15 uur


De leerlingen hebben in de ochtend een pauze van 15 minuten en in de middag een pauze van 30 minuten.

Vakantie en activiteitenrooster

We stellen de schoolvakanties ruim van te voren vast en houden rekening met de landelijke spreiding van vakanties.

Vakanties en feestdagen 
Herfstvakantie21 t/m 25 oktober 2024
Kerstvakantie23 december 2024 t/m 3 januari 2025
Voorjaarsvakantie3 t/m 7 maart 2025
Pasen21 april 2025
Meivakantie (inclusief Koningsdag)21 april t/m 2 mei 2025
Bevrijdingsdag5 mei 2025
Hemelvaart29 mei 2025
Dag na Hemelvaart30 mei 2025
Tweede Pinksterdag9 juni 2025
Zomervakantie7 juli t/m 15 augustus 2025


Verdere informatie over de onder andere de groepsbezetting, contacten tussen ouder en school en schoolactiviteiten is terug te vinden op de informatiekaart.

Lesvrije dagen

Lesvrije dagDatum
studiedag9 september 2024
leerlingvrije dag25 september 2024
studiedag6 december 2024
leerlingvrije dag20 december 2024
studiedag31 januari 2025
studiedag27 maart 2025
studiedag16 april 2025
studiedag17 juni 2025
groep 8 vrij2, 3 en 4 juli 2025

Ziek melden en afwezigheid

Is uw kind ziek? Geef dit dan ‘s ochtends vóór 8.30 uur door aan de school via 073-5588552 of via de Social Schools-app. Dove of slechthorende ouders kunnen ook rechtstreeks een mail sturen naar de leerkracht.

Gaat uw kind met de taxi naar school? Meld uw kind dan ook ziek bij de vervoerder.
Is uw kind, zonder bericht van u, om 9.15 uur niet op school, dan nemen we voor de veiligheid contact met u op.

Extra vrije dagen en schoolverzuim
Leerlingen zijn vanaf de inschrijving verplicht om naar school te komen. Ook leerlingen die nog geen 5 jaar zijn. Soms kan een kind extra vrij krijgen, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een arts, een begrafenis, enzovoort. U kunt dit aanvragen bij de directie van de school. De directie bekijkt dan of het mag volgens de regels van de leerplichtwet.

Afwezig zonder toestemming
Om schoolverzuim zoveel mogelijk te voorkomen, zijn goede contacten tussen medewerkers en ouders van groot belang. Elkaar op de hoogte houden van het welbevinden van de leerlingen zorgt ervoor dat er minimaal verzuimd wordt. Wanneer een leerling afwezig is zonder toestemming heet dat 'ongeoorloofd verzuim'. De school vraagt altijd bij de ouders naar de reden van verzuim. Wanneer een leerling lang of vaak ongeoorloofd afwezig is, neemt de school contact op met de leerplichtambtenaar van de gemeente waar de leerling woont. Als het nodig is, onderneemt de leerplichtambtenaar actie.

Als school moeten we het verzuim melden in de volgende gevallen:

  • Een leerling is in een periode van vier weken 16 uur lestijd afwezig zonder toestemming. (Wanneer dit binnen een periode van vier weken opnieuw gebeurt, doen we weer een melding, ook als er al een actie loopt vanuit de school of de leerplichtambtenaar).
  • Een leerling heeft geen toestemming gekregen om onder schooltijd op vakantie te gaan, maar is toch afwezig in die periode.
  • Een leerling is afwezig en de school kan geen contact met thuis krijgen. 

Deze regels gelden bij ons ook voor leerlingen onder de vijf jaar.

Leerplichtambtenaar
De leerplichtambtenaar is altijd van de gemeente waarin uw kind woont en dus niet van de gemeente van de school. Wilt u contact opnemen met de leerplichtambtenaar? Doe dit dan bij de gemeente waar uw kind woont.

Op vakantie onder schooltijd
De schoolvakanties staan vast. In de Leerplichtwet staat dat u uw kind buiten de schoolvakanties niet mag meenemen op vakantie. Doet u dit wel, dan is dat strafbaar.
Maakt uw werk of dat van uw partner het echt onmogelijk om op vakantie te gaan in een schoolvakantie? Dan kunt u soms vrij krijgen buiten de schoolvakanties om. Dit kan maximaal één keer per schooljaar. U krijgt alleen toestemming als er ‘onoverkomelijke bedrijfseconomische risico’s’ zijn. U kunt maximaal tien schooldagen per schooljaar extra vakantie vragen. Meer dan tien schooldagen wordt nooit goedgekeurd.
De extra vakantie mag niet in de eerste twee weken van het schooljaar vallen. 
Is iemand in het gezin tijdens de vakantie ziek geworden? En komt uw kind daarom later terug op school? Zorg dan voor een doktersverklaring uit het vakantieland. Hierop moet staan om welke ziekte het gaat, hoe lang die duurde en hoe ernstig het was.

Vrij bij ‘gewichtige omstandigheden’
Soms zijn er situaties waarop ouders of leerlingen geen invloed hebben, zoals een huwelijk of overlijden. Dit noemen we ‘gewichtige omstandigheden’. U kunt dan schriftelijk vrij vragen bij de leiding van de school. Doe dit zo snel mogelijk.

Voorbeelden van ‘gewichtige omstandigheden’:

  • de verhuizing van het gezin
  • het huwelijk van een familielid
  • een ernstige ziekte van een familielid (het aantal vrije dagen wordt bepaald in overleg met de directeur of leerplichtambtenaar)
  • het overlijden van een familielid
  • een 25-, 40- of 50-jarig ambtsjubileum of het 12,5-, 25-, 40-, 50- of 60-jarig huwelijksfeest van een familielid

Deze situaties zijn geen ‘gewichtige omstandigheden’:

  • familiebezoek in het buitenland
  • vakantie in een goedkope periode of een speciale aanbieding
  • vakantie onder schooltijd omdat het niet mogelijk was om op een andere dag te boeken
  • een uitnodiging van familie of vrienden om buiten de schoolvakantie op vakantie te gaan
  • eerder vertrek of later terugkomen door (verkeers)drukte
  • vrij vragen voor een kind omdat andere kinderen uit het gezin al of nog vrij zijn.

Hoe vraagt u vrij buiten de schoolvakanties?
Het is de bedoeling dat verzuim altijd schriftelijk (minimaal 8 weken van te voren of zo spoedig mogelijk) wordt aangevraagd via het verlofformulier. Dit verlofformulier is beschikbaar op school bij de administratie of bij de leerkracht van uw kind. Doet u dit later dan 8 weken? Dan moet u wel kunnen aangeven waarom het niet eerder kon. De leiding van de school bekijkt uw aanvraag en neemt een beslissing. Vraagt u meer dan tien dagen verlof vanwege ‘gewichtige omstandigheden’? Dan stuurt de leiding van de school uw aanvraag door naar de leerplichtambtenaar. De leerplichtambtenaar overlegt met de directeur en neemt een beslissing. De leerplichtambtenaar informeert u hier zo snel mogelijk over.

Niet eens met het besluit?
Is uw aanvraag afgewezen en bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u schriftelijk bezwaar maken bij de directeur.

Schorsing en verwijdering
Een enkele keer is het nodig om een leerling te schorsen (bijvoorbeeld bij agressie of drugsgebruik), dit betekent dat de leerling geen les krijgt in de (eigen) klas en/of niet welkom is op school. We doen dit alleen als het echt niet anders kan.

Schorsing
De directeur mag een leerling schorsen na overleg met de directeur onderwijs. Bij schorsing gelden de regels van de ‘Wet op de expertisecentra’. Een korte schorsing duurt niet langer dan 5 schooldagen. Bij een schorsing langer dan een dag informeert de school altijd de onderwijsinspectie en leerplichtambtenaar. De ouders krijgen dezelfde dag schriftelijk bericht over de reden van de schorsing. Tijdens de schorsing zorgt de school zo nodig voor huiswerk en de bespreking hiervan met de leerling. Een schorsing duurt maximaal één week.

Verwijdering
Bij verwijdering schrijft de school een leerling definitief uit, het kind mag dan geen onderwijs meer volgen op deze school. In de ‘Wet op de expertisecentra’ staan de regels waaraan de school zich moet houden. De directeur onderwijs neemt de beslissing om een leerling te verwijderen; de directeur mag dit niet beslissen. De directeur onderwijs informeert de ouders schriftelijk over het voornemen om hun kind van school te verwijderen. De ouders mogen hun mening hierover geven.

Wegbrengen en ophalen

Om de veiligheid van de leerlingen te waarborgen zijn er regels opgesteld voor het brengen en ophalen. De school gaat elke dag om 8.30 uur open. Om 8.15 uur is er surveillance aanwezig op het plein en bij de taxi’s. Leerlingen van de onderbouw blijven bij de surveillant en gaan in groepjes onder begeleiding naar binnen. Eerder dan 8.15 uur mogen de leerlingen niet op school zijn.

Er is door de surveillance toezicht bij aankomst en bij vertrek gaan medewerkers met de leerlingen mee naar buiten. Er is toezicht op het vertrek per taxi. Ouders die zelf hun kinderen ophalen kunnen buiten wachten bij de abri (taxihuisje) of op de stoep.

Begrippen en afkorting

AJONGHAls Je Oren Niet Goed Horen
CIDSCulturele vorming en Identitiet voor Doven en Slechthorenden
CITOCentraal Instituut voor ToetsOntwikkeling
CvLCommissie voor Leerlingenzorg
CvOCommissie van Onderzoek
DSHDoof/Slechthorend
GPGroepsplan
IB'erIntern Begeleider
IHPIndividueel HandelingsPlan
LMRLocatie MedezeggenschapsRaad
MRMedezeggenschapsRaad
MSVMonitor Sociale Veiligheid
NGTNederlandse Gebaren Taal
NmGNederlands met Gebaren
NPONationaal Programma Onderwijs
OPPOntwikkelingsPerspectiefPlan
PADProgramma Alternatieve Denkstrategieën
RISRelaties, Intimiteit en Seksualiteit
SCOLSociale Competentie ObservatieLijst
SOPSchoolOndersteuningsProfiel
(V)SO(Voortgezet) Speciaal Onderwijs