Het kan zijn dat er een wachttijd is bij een van onze locaties voordat een behandeling kan starten. We doen er alles aan om wachttijden zo kort mogelijk te houden. Lees meer over de gemiddelde wachttijden voor behandeling en woongroepen van Kentalis.
Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over maximaal aanvaardbare wachttijden. Voor behandeling bij Kentalis is dit 10 weken. We maken onderscheid in toegangstijd, wachttijd en totale wachttijd:
- Toegangstijd: is de tijd vanaf ontvangst verwijsbrief tot aan het intakegesprek
- Wachttijd: is de tijd vanaf het intakegesprek tot aan de start van de behandeling
- Totale wachttijd: is de toegangstijd en de wachttijd bij elkaar opgeteld
Wachttijd per doelgroep
Hier vind je de gemiddelde wachttijd per doelgroep* (laatst bijgewerkt op 26 november 2024):
- Wachttijden zorg taalontwikkelingsstoornis (TOS) 0-5 jaar
- Wachttijden zorg taalontwikkelingsstoornis (TOS) 5-23 jaar
- Wachttijden zorg doof en slechthorend
- Wachttijden zorg doofblind
- Wachttijden zorg communicatief meervoudige beperking (cmb)
Let op: de wachttijden zijn gebaseerd op het verleden en gaan over regio’s met meerdere locaties. Wil je de actuele wachttijd weten van één specifieke locatie? Neem dan rechtstreeks contact op met die locatie. Soms kun je daar al sneller terecht dan op basis van de wachttijdinformatie lijkt.
Gemiddelde wachttijden
* We noemen gemiddelde wachttijden en berekenen dit steeds over de afgelopen drie maanden. Dit kan steeds veranderen. Door allerlei omstandigheden kunnen wachttijden oplopen of juist teruglopen. Zorgverzekeraars kunnen meer informatie over de specifieke opbouw van de toegangstijd opvragen via onderstaande contactgegevens. Aan de gepubliceerde wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.
Wachttijd voor Wonen & Dagbesteding
Heb je interesse in onze woongroepen? Dan kijken we samen naar een plek die bij jou of je kind past. Soms is er nog geen plek bij een locatie. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Is de geschatte wachttijd te lang, dan zoeken we samen naar een mogelijkheid om de wachttijd te overbruggen. Bijvoorbeeld met overbruggingszorg of een tijdelijke woning.
- Voor dagbesteding, begeleiding of logeren is de norm maximaal 6 weken
- Voor Wonen (zonder voorkeur voor een locatie) is de norm maximaal 13 weken
Meer informatie?
Neem voor actuele informatie over wachttijden contact met ons op via 0800 53 68 25 47 of info@kentalis.nl. Bij langere wachttijden voor intensieve behandeltrajecten is het soms mogelijk om al wel te starten met bepaalde onderdelen van de behandeling.