Officiële opening vernieuwde dagbesteding Kentalis

Aanwezigen worden toegezongen

Vrijdag 10 januari vierde Kentalis de officiële opening van haar vernieuwde dagbesteding in Vries. Hoewel op de locatie al sinds afgelopen jaar volgens de nieuwe werkwijze gewerkt wordt, vormde deze dag een feestelijk moment om de succesvolle transitie naar de vernieuwde dagbesteding met elkaar te vieren.

In aanwezigheid van deelnemers, ouders, collega’s, vrijwilligers en anderen betrokkenen werd stilgestaan bij de nieuwe werkgebieden Natuur en Dienstverlening, Hout, Stof en Productie en Horeca. Deze nieuwe structuur zorgt voor een meer zinvolle en gevarieerde dagbesteding voor de deelnemers.

Transitie

Waar deelnemers voorheen na schooltijd terechtkwamen in één van de drie vaste stamgroepen, werken de deelnemers nu in één of meerdere werkgebieden. Daarbij is gekeken naar de persoonlijke talenten, wensen en behoeften van de deelnemers. Met deze nieuwe werkgebieden en activiteiten worden deelnemers binnen hun eigen mogelijkheden zoveel mogelijk gestimuleerd en uitgedaagd. Al na een paar maanden zien we bij verschillende deelnemers groei in vaardigheden!

Pilot

De deelnemers en medewerkers zijn afgelopen jaar in de vorm van een pilot al overgegaan naar de nieuwe manier van werken. Na de pilot, die liep tot en met september, zijn er nog een aantal aanpassingen gedaan om wat zaken te finetunen. Sinds september 2024 is de nieuwe opzet van dagbesteding volledig geïmplementeerd en operationeel.

Opening

Tijdens de opening hadden de deelnemers een bijzondere rol. Zij kwamen achter een doek tevoorschijn om alle aanwezigen toe te zingen en te gebaren. Slagwerkgroep Malletband-Vries zorgde daarna voor een aanvullende muzikale omlijsting. De aanwezigen konden een kijkje nemen bij de verschillende werkgebieden en er waren producten te koop die door deelnemers tijdens dagbesteding zijn gemaakt, zoals vlaggenlijnen, kussens, borrelplanken, vogeltaarten, vogelhuisjes en sjaals. De catering werd verzorgd door het werkgebied Horeca, waarbij zij hun zelfgemaakte koek en gebak presenteerden.